ECO-LAF

ECO-LAF er en arbeidsgruppe innen LAF. Medlemmene i denne gruppen er både studenter og ikke-studenter, vi er åpen for alle! Vårt mål er å bli et knutepunkt hvor studenter og ikke-studenter kan være med på å skape og iverksette sine egne aktiviteter, prosjekter og arrangementer innenfor gruppen ECO-LAF og LAF sitt Studentlag. Hovedmålet for ECO-LAF er å bli er brennpunkt for å fremme en bevisstgjøring rundt ulike miljøutfordringer, både lokalt og regionalt (Latin-Amerika).   

Vi ønsker å utvikle et forum for idemyldring, organisering og utveksling av ideer som kan iverksettes som prosjekter for å fremme miljøet. Vi ønsker å tilby et bredt utvalg av muligheter hvor studenter og fagfolk kan delta og diskutere sammen. For øyeblikket har ECO-LAF tre løpende prosjekter:

  • VerdiPlast
  • En Verde
  • Parmaculture

VerdiPlast

VerdiPlastVerdiPlast er vårt nyeste læringsprosjekt knyttet til systemer for resirkulering av plast, basert på åpne kildesamfunn, såkalte open-source communtities. Åpne kildesamfunn betyr at kunnskap og data er fritt tilgjengelig på nett og kan selv redistribueres og modifiseres av brukerne selv. Et slikt åpent kildesamfunn er Precious Plastic. De er et globalt samfunn bestående av hundrevis av mennesker som arbeider for å komme opp med en løsning på plastforurensning. Kunnskapen, verktøyene og teknikkene til Precious Plastic er alle basert på åpen kilde. Precious Plastic startet i 2013, og har nå flere titalls samfunn verden rundt!

En Verde

I En Verde er ønsker vi å fungere som en inngang for å informere om aktuelle miljøtemaer og miljøvennlige alternativer for våre forbrukere og medlemmer. Dette blir for det meste på spansk, men i lys av det aktuelle behovet for informasjon om Amazonas er det besluttet å ha en engelsk versjon også. Portalen blir drevet av studenter med mål om å nå så mange forbrukere som mulig. Vårt mål er å dekke det evig-aktuelle og gjeldende behovet for pålitelig informasjon på spansk om miljøutfordringer vi stå ovenfor. Vi ønsker å skape en gratis, politisk uavhengig og pålitelig informasjonsside ved bruk av åpen-kilde informasjonskapsler.

Vi har for tiden behov for frivillige som kan skrive innhold på både spansk og norsk.  

 

Permaculture

Permakultur er et læringsprosjekt som ønsker å informere og opplyse våre medlemmer gjennom erfaringslæring, såkalt «learning by doing». Permakultur er et innovativt rammeverk for å skape bærekraftige måter å leve på, man bruker praktiske metoder for å utvikle økologiske systemer som kan brukes av alle og enhver! Vi kommer til å dyrke Shiitake og Ostra-sopp ved å bruke resirkulerte organiske materialer som kaffegrut og sagflis. Vi ønsker å invitere skoleelever og studenter til å være med på å dyrke de frem, samt inviterer barn som kan arbeide som frivillige og bli med på prosjektet ved å ta vare på soppen. Vårt mål er å være et friområde for folk som ønsker å lære om permakultur og bærekraftig dyrking.