Her finner du kronikker og debattinnlegg skrevet av både eksterne bidragsytere og frivillige skribenter. Debattinnlegg gir uttrykk for skribentens holdninger, og ikke Latinamerikansk foreningens holdning om temaet. Kronikker er ofte skrevet av frivillige skribenter og de handler om aktuelle saker om Latin-Amerika, mangfold og inkludering i Norge.

Å ha muligheten til å utrykke seg er en viktig virkemiddel for inkludering og samfunnsdeltagelse, og vi utfordrer personer med minoritetsbakgrunn til å sende tekster. Debattinnlegg og kronikker kan sendes til kontakt@latinamerikansk.no


Haiti, et land hardt rammet av jordskjelv og fattigdom, har atter en gang blitt offer for katastrofe. Den 14. august inntraff et jordskjelv som målte 7,2 på richterskalaen og har tatt omlag 2000 liv. Tragedien kunne ikke kommet på et verre tidspunkt. Les mer her!

Kjønnsvold er en annen pandemi vi bør minne oss selv og andre om. Dette er en pandemi som har vært med oss langt lengre enn korona, og har bare blitt verre det siste året. Les mer her!