Latinamerikansk forening Studentlag (LAF Studentlag) er gruppen for studenter som er medlemmer i LAF. Det er en studentforening som fungerer som et samlingspunkt for studenter som er opptatt av Latin-Amerika.

LAF Studentlag er ansvarlig for mange ulike kulturelle og akademiske tiltak, bl.a. seminarer, forum for studenter, fester, film- og litteraturkvelder ved Universiteter og Høgskoler. LAF Studentlag arbeider for å spre informasjon om Latin-Amerika i Norge og er med å skape kontakt mellom nordmenn og latinamerikanere.

Bakgrunn

Gruppen ble etablert i 2001 under navnet Latinamerikansk forening ved Universitetet i Oslo. Målet var å etablere Latinamerikanske studier ved Universitetet i Oslo. I dag er LAF Studentlag åpen for studenter fra alle Universiteter og Høgskoler i Norge.

LAF Studentlag for å være et møte sted hvor studenter kan dele sin interesse for Latin-Amerika med spesielt fokus i kultur, akademia og samfunnspørsmål.

2019

I 2019 endret gruppen navnet fra LAF UIO til LAF Studentlag. Gruppen har medlemmer fra Universitetet i Oslo, BI, OsloMet, NMBU og andre utdanningsinstitusjoner.

Prosjektet «Koselig» ble arrangert i 2019 ved støtte fra Landsrådet for Noregs barne- og ungdomsorganisasjonar (LNU) og Deichman Grünerløkka.

Det var en som var en litteraturklubb på spansk ledet av Maria Raimondo, som er litteraturstudent ved Universitetet i Oslo.