Forfatter: Amaia Amezaga

I år arrangerer #OssKvinner den årlige jobbmessen, «Gi Kvinner en Sjanse», i et digitalt format via løsningen jobbmesse.no. #Osskvinner er for alle kvinner som ønsker å videreutvikle karrièren sin, uansett bakgrunn, opphav eller erfaring. Dette er et initiativ som ble unnfanget i hjertet av Latinamerikansk Forening (LAF), i LAFs kvinnegruppe. Så hvorfor fokuserer ikke dette nettverket kun på latinamerikanske kvinner, evt. nordmenn med en tilknytning til Latin-Amerika? Mange lurer på dette, selv om det aldri har vært en motsigelse for oss.

Helt fra starten har LAF vært representert av mennesker fra ulike land som føler en tilknytning    til Latin Amerika, selv om de ikke nødvendigvis var derfra opprinnelig. I tillegg til latinamerikanere, har vi selvsagt hatt frivillige som tok Latin Amerika studier eller var akademikere i feltet. Og så begynte foreningen å vokse. Det kom studenter fra USA som vokste opp i latinamerikanske miljøer, og følte at de identifiserte seg med kulturen. Det kom folk fra hele verden som hadde latinamerikansk familie eller venner. Det kom spansk- og portugisisktalende osloborgere. Det kom studenter uten noen særlig tilknytning til regionen eller språkene, men rett og slett ønsket å gjøre en innsats eller få relevant organisasjonserfaring. Alle ble inkludert, og #OssKvinner ble født med samme ånd.

Og hvorfor ikke det? Latin-Amerika er en smeltedigel der hele verden er representert, og gjenskaper egne uttrykk i lys av regionens fargerike og uendelige variasjoner. Fra urkulturens arv til europeiske, afrikanske, asiatiske og polynesiske etterkommere. Hele kontinentet bærer preg av dette. LAF speiler naturligvis dette mangfoldet i måten vi jobber på, for dette er i våre øyne den fremste ressursen den latinamerikanske verden har å by på.

Gjennom OssKvinner i regi av LAF, ønsker vi å vise at det latinamerikanske samfunnet i Norge blir engasjert og engasjerer andre. Vi ønsker å vise at vi er aktive, at vi samhandler og at vi skaper verdi for alle i det norske samfunnet. Latinamerikanere er konstruktive, nytenkende og inkluderende, vi jobber hardt for dette og er stolte av det. Vi har livsglede og engasjement i vårt DNA, og ønsker å synliggjøre og spre disse verdiene i vårt nærmiljø. Vi ønsker å være til nytte for alle ved å skape en raushetskultur, og som automatisk forbindes med Latin Amerika.

Derfor er «Gi Kvinner En Sjanse» jobbmessen åpen for alle kvinner som ønsker å videreutvikle karrièren sin, uansett bakgrunn. Høres det ut som deg?  Da vil vi absolutt ha deg med. Jo flere vi er jo sterkere står vi.

BLI MED PÅ VÅR JOBBMESSE!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*