Denne sommeren har flere ungdommer fått sommerjobb i Latinamerikansk Forening gjennom Bydel Grünerløkka og Bydel Bjerke.

Vi har tatt en prat med Hanna (15) og Tobias (16) om deres opplevelser i LAF så langt.

Hanna (15)

Jeg fikk sommerjobb for Latinamerikansk Forening gjennom bydel Grünerløkka.

Sommerjobben er veldig variert. Vi arbeider med å promotere de forskjellige og flotte prosjektene som finnes i Latinamerikansk forening. I tillegg til dette bidrar vi noen av prosjektene selv.

Et tilbud vi deltar på er prosjektet «Sykkelglede» for eldre. Dette er et prosjekt hvor frivillige hjelper til med å sykle eldre på omsorgssentre rundt i nærområdet. Det er et så hyggelig prosjekt, som både er bra for oss og de eldre. Det er supermorsomt å delta, og vi møter mange vennlige folk, og hører mye interessant fra de eldre.

Syklene er morsomme og lette å bruke, i tillegg til at det gleder de eldre stort. Under pandemien har de vært veldig isolert, og det er også få som er i stand til å gå så langt. Det som koster så lite for oss, betyr så mye for dem! LAF har også andre tilbud, som «SUP mot kreft». Prosjektene er veldig morsomme, og jeg anbefaler alle å prøve!

Tobias (16)

Jeg gikk inn og fylte ut søknaden deres om sommerjobb i Bydel Grünerløkka. Du kan sette opp et 1., 2. og 3. valg på hvilke jobber du vil ha, og jeg ble innkalt til intervju noen dager etter.

Mandag var første dag på jobb. Jeg hadde fått jobb i LAF (Latinamerikansk Forening). Vi fikk først litt informasjon om hva LAF handler om, og hvordan vi skal jobbe disse tre ukene vi er her.

Etter dette dro vi opp til omsorgssenteret på Årvoll, og ble kjent med el-taxisyklene der. Tirsdag gikk vi rundt og tok litt bilder til sosiale medier, før vi dro videre til omsorgssenteret på Skøyen og syklet rundt med de eldre i området.

Hittil har det vært hyggelig, jeg har møtt mange nye mennesker og kost meg på sykkelturer rundt i byen, med andre frivillige og eldre. 

Vi sprer sykkelglede!

Sykkelglede er et lidenskapsprosjekt i Latinamerikansk Forening (LAF). I LAF jobber vi med å bekjempe ensomhet og sosial isolasjon.

Les gjerne mer om prosjektet «Sykkelglede» her.

Gjennom dette prosjektet vil eldre i bydelene Bjerke, Ullern og Nordre Aker få en tur for to med taxi-sykkel. De får med dette en gyllen mulighet til å komme seg ut, få litt frisk luft og de kan nye sommeren i Oslo og samtidig få en god prat med de frivillige.

De eldre vil kunne være med på å påvirke hvor turen går, så de kan få oppleve stedene de selv liker, og vil få tilbud om et kaffestopp i løpet av turen dersom de ønsker det.

Ta kontakt dersom du også ønsker å bli frivillig og sykle med oss!