Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

8. mars kvinne kafé med faglig påfyll

mars 8, 2021 @ 18:00 - 19:00

Gratis

Kvinne kaféen arrangeres i samarbeid mellom EMI (Enhet for mangfold og integrering), IAC-Norway (Inter African Committe), LIN (Likestilling, inkludering og nettverk), Nettverket KIF (Kvinner i Fokus), og Nettverket #OssKvinner.

Dato: Mandag 8. mars

Sted: Digitalt på Zoom – link .

Tid:   18:00 – 19:30

8.mars er datoen hvor kvinnedagen og kampen for kvinners rettigheter feires, men koronapandemien har ført med seg mange negative konsekvenser for likestilling. Kvinner som i utgangspunktet er sårbare, har blitt ekstra hardt rammet, både som følge av pandemien i seg selv og tiltakene som har vært iverksatt. I den kvinnedominerte helsesektoren jobbes det på spreng. Det var flest kvinner som enten jobbet deltid, midlertidig eller var arbeidsledige før pandemien, særlig kvinner med innvandrerbakgrunn.

Før pandemien var det en realitet at kvinner tjente mindre, sparte mindre og investerte mindre enn menn. Innvandrerkvinner var overrepresentert i statistikken for arbeidsledighet. I dag ligger arbeidsledigheten blant innvandrere på 9,2 prosent og for resten av befolkningen er ledigheten på 2,7 prosent. I tillegg har økningen i ubetalt omsorgsarbeid som følge av pandemien påvirket kvinner og jenter i størst grad.

Det er et økende problem at kvinner må være hjemme både på grunn av hjemmekontor, permittering og/eller arbeidsledighet.

Mange har også opplevd digital utenforskap. Kvinner med lite eller ingen digital kunnskap har slitt mye med å følge med på alt som skjer.

Vi ønsker å diskutere:

  • Hvordan har pandemien påvirket likestillingsutfordringer som ufrivillig deltid og et kjønnsdelt arbeidsmarked?
  • Hva er innvandrerkvinners situasjon i arbeidslivet?
  • Hvordan påvirker alt dette kvinners livssituasjon både psykisk, fysisk og økonomisk?
  • Hvordan kan vi bidra med å hjelpe grupper som er både utsatt og sårbare?
  • Hvilke lærdommer kan vi ta med oss videre?

Vi ønsker å utveksle erfaringer, finne løsninger, synliggjøre den gode innsatsen som har blitt utført og ikke minst skape et digitalt nettverk.

Velkommen til en uformell kvinne-kafé med faglig påfyll.

Detaljer

Dato:
mars 8, 2021
Tid
18:00 - 19:00
Kostnad:
Gratis
Kategorier for Arrangement:
,
Arrangement Tags:
, , , , , , , , , , , , ,
Hjemmeside:
https://zoom.us/j/92671160851

Sted

Zoom

Arrangører

Latinamerikansk forening
OssKvinner