#OssKvinner – Sammen bygger vi fremtiden

#Osskvinner er et nettverk for kvinner i Oslo. Navnet kommer fra idéen om å skape en arena hvor alle kvinner skal føle seg velkomne og bli behandlet likt uansett hva slags bakgrunn de har. Vi ønsker ikke å skape et rent innvandrernettverk hvor innvandrerkvinner kun får hjelp av andre innvandrerkvinner. Våre medlemmer er norske kvinner og kvinner med minoritetsbakgrunn som skal bruke og finne frem til egne ressurser for å kunne hjelpe seg selv og for å være til støtte for andre.

Aktiviteter

I 2021 har vi planlagt flere nettverkstreff hvor våre medlemmer blir kjent med hverandre og får mulighet til å dele sine historier og lære fra hverandre. I tillegg har vi planlagt følgende aktiviteter:

Jobbmesse Gi kvinner en sjanse!

Flere innvandrerkvinner befinner seg utenfor arbeidslivet eller har jobber de er overkvalifisert for. Samtidig finnes det mange norske kvinner i ufrivillige deltidsstillinger.  For å øke kvinners sjanse til å få en jobb, eller få en fulltidsjobb, inviterer vi bedrifter som tilbyr fulltidsstillinger og utfordrer HR personell til å intervjue deltakere gjennom «speed dating».

I 2020 gjennomførte vi en digital jobbmesse. 456 kvinner registrerte sin CV og det var 3397 besøkere til jobbmesseområdet.

Dugnader for kvinnelige jobbsøkere

Dugnader er arrangementer hvor vi hjelper kvinner som søker jobb til å skrive en bra CV eller en god søknad. Målet er å øke sjansene til deltakerne for å bli innkalt til jobbintervju, samtidig som de får å snakke med våre dyktige frivillige som gir deltakerne kunnskap om det norske arbeidslivet og om rekrutteringsprosesser i Norge.

Siden pandemien startet ble 42 dugnader gjennomført både digital og ved personlige oppmøte.

 «Unge kvinner er ledere»

Dette er et program som har som mål å utvikle unge kvinner til ledere. Vi oppfordrer deltagere til å markedsføre seg selv og skaffe egne mentorer. Gjennom dette ønsker vi å øke deltagernes sjanser til å få en relevant jobb etter endt utdanning, hjelpe de til egenutvikling i lederrollen og til å utvikle en reell og gjennomførbar plan for å starte en karriere i arbeidslivet.

Talenthåndbok

Vi i #OssKvinner ønsker å støtte kvinner som søker jobb i disse vanskelige tider. Vi ser på innovative metoder som kan hjelpe kvinner til å nå arbeidsgivere og vise fram sine talenter. «Talenthåndbok» er et slik tiltak. 

«Talenthåndbok» er ei digital bok. I boka legges det bilder, videopresentasjon, lenke til CV og en presentasjon av talenter enhver kvinne som er med på prosjektet besitter.